Dundo promet d.o.o. je malo obiteljsko poduzeće, inicijalno mala obrtnička radionica koja je proizvodila prozore i vrata iz beneton profila i aluminija, lake konstrukcije te limene fasade i krovove.

Zapošljavala je svega 2 ili 3 radnika. Poslovanje je teklo dobro, no s početkom Domovinskog rata, javili su se i prvi problemi u poslovanju. Unatoč problemima koje je uzrokovao rat, obrt se uspio održati, a igrom slučaja je gospodin Dunaj 1995. godine počeo raditi za austrijskog kupca. S godinama se austrijska firma širila, što je utjecalo na zapošljavanje novih radnika i proširivanje proizvodnje.

Dundo promet d.o.o.

Povijesni razvoj

1983.

Osnivanje bravarsko-limarke radionice, ista je bila smještena u Orehovcu Radobojskom 1, u blizini grada Krapine. Vlasnik i osnivač radionice je gospodin Marjan Dunaj.

2001.

Sagrađena je nova zgrada malo većeg proizvodnog kapaciteta kako bi se mogao pratiti obujam posla koji se povećavao od strane kupaca koji su bili zadovoljni kvalitetom proizvoda i poštivanjem zadanih termina isporuke robe kao i minimalnim brojem reklamacija.

2004.

Poduzeće ulazi u veliku investiciju obnavljanja strojnog parka, a kupljen je i prvi rezač metala, tj. laser u Hrvatskom zagorju. Godinu dana, kasnije kupljena su i dva nova stroja za savijanje metala.

2007.

Od mnogobrojnih priznanja, kako za uspješnost poslovanja, tako i za novčane donacije, posebno se ističe dobivanje “Zlatne kune” 2007. godine za najbolje malo poduzeće u Krapinsko-zagorskoj županiji.

2015.

Danas poduzeće broji 44 zaposlenika i odlikuje se kvalitetom i poštivanjem rokova isporuke.

Poduzeće se prostire na:

S ponosom ističemo da je naše poduzeće ekološki osvješteno te zbrinjava sve vrste opasnog i neopasnog otpada nastalog u proizvodnji, pomaže lokalnoj samoupravi, zajednici i školi mnogobrojnim donacijama i ostalim oblicima pomoći.